Neautentificat.
Acum 2 zile am primit un mail cu o cerere de prietenie pe hi5. Cum n-aveam ce face si mi-era prea bine l-am citit si am observat ca adresa expeditorului era info@hi5.com. Arata identic cu un mesaj autentic doar ca atunci cand am dat click pe Acceptare prieten am ajuns in alt pagina cu un nume obscen si care mi-a lasat un Trojan Vundo.DVS ca amintire. Cu Vundo inca nu am rezolvat treaba 100% dar intrebarea mea e cum a falsificat acel cretin adresa de expediere pentru ca m-am uitat ca de fiecare data foarte atent si pentru ca azi mi-a mai trimis un mesaj asemanator.
Ps: se pare ca Vundo mi s-a descarcat si in momentul citirii mesajului ![]()
Offline

a modificat headerul "From:"
iar troianul ti s-a descarcat in momentul in care ai citit mailul din cauza ca mailul a fost in format html si probabil ca ai folosit internet explorer sau Outlook
Offline
E posibil sa-mi explici si cum a modificat acel header? ![]()
Am folosit ca de obicei Firefox 2.
Offline
AnaKonD a scris:
E posibil sa-mi explici si cum a modificat acel header?
Am folosit ca de obicei Firefox 2.
Cel mai simplu, daca folosesti Thunderbird, intri in Tools > Account Settings, selectezi contul si la Email Address pui adresa de la care vrei sa apara ca se trimite.
In Outlook e cam aceeasi chestie. Mai poti trimite si dintr-un script caz in care trebuie sa suprascrise headerele - asta depinde de modul in care sunt trimise.
Online
Aham.Mc ![]()
Am incercat si eu sa folosesc un client de mail dar nu puteam citi decat mesajele de pe gmail pentru ca yahoo nu are pop3 la conturile free (parca
) asa ca am ramas la firefox.
Offline
Imi cer scuze ca am reinviat topicul asta vechi de aproape 2 luni, dar am o intrebare.
este permis html in mail ? daca da, in html se poate face auto-downloader ? Stiam ca un auto-downloader poate fi facut in javascript, dar ca Yahoo! nu accepta javascript in mail ![]()


Offline
Se poate face fara complicatii, singura problema e ca majoritatea clientilor de mail au protectie la JavaScript ![]()
Online
