Warning Nu esti autentificat. Te rog autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a avea acces la toate facilitatile forumului.
SkullBox  
Decembrie 01, 2008, 11:45:53 pm
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Mondenitati

SkullBoxDirector webTutoriale  Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Subiect: Ce este timpul ?  (Citit de 1139 ori)
0Utilizatori şi 1 Vizitatori
Mike
Global Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat

Ce este timpul ?, Ianuarie 26, 2008, 06:57:16 pm

Ce este timpul? O intrebare la care cred ca nimeni nu poate raspunde, oricat de inteligent  ar fi.

Fizicienii spun ca este o dimensiune, psihologii considera ca este o perceptie senzoriala a unui factor extern de catre creierul uman, filosofii spun ca e o notiune, iar unele religii considera ca este o iluzie.

Ei bine, de ceva vreme si eu m`am tot intrebat ce este timpul. Nu reuseam sa`mi dau seama mai ales de ce in ultima vreme, timpul parca trece mai repede.

De asemenea, timpul se dilata? Din teoria relativitatii a lui Einstein nu cred ca intelegem nimic....

Poate trece mai repede sau mai incet sau e doar o iluzie a noastra? Inca o intrebare, credeti ca e posibila calatoria in timp? Eu cred ca e imposibil sa schimbi ceva in trecut si acel lucru sa se schimbe in toate dimensiunile trecutului fara sa lase urme.

Oamenii au impartit timpul, dar nu l`au si inventat. Daca noi nu vom mai exista, si nu neaparat noi, nimeni in tot universul nu va mai exista, atunci si timpul ca inceta sa mai existe? Adica el exista acum pentru noi, dar in universul indepartat el nu exista? Timpul exista pentru noi pentru ca lasa urme, iar noi ne petrecem viata in aceasta dimensiune numita timp. Dar cand nu vom mai exista, aceeasi intrebare. De ce spun asta? Citisem undeva ca daca se produce un zgomot, undeva, cand nu va mai exista nimeni in univers, acel zgomot chiar exista? E cineva care sa`l auda? Nu stiu cum sa raspund la intrebarea asta care la prima vedere pare banala, dar in fine, eu cred ca timpul va mai exista si dupa ce noi vom disparea.

Deci, ce este timpul? Big grin
Memorat

"The best part of falling is getting back up again." - David Belle
Psycho p01nt
*
Deconectat Deconectat

Ce este timpul ?, Ianuarie 26, 2008, 07:19:07 pm

Timpul...Timpul este un secret care nu trebuie niciodata divulgat..sau descoperit...
Ai auzit de einstein...de experimentul Philadelphia ai auzit? daca nu ai auzit iti spun eu..in acest experiment se zice..ba chiar sunt si documente care confirma ...ca einstein a putut realiza calatoria in timp...Multe genii au incercat sa descopere de-a lungul timpului asta dar nu au reusit...einstein a plecat cu acest "mare" secret in mormantul sau si nu a spus nimic...intr-un fel eu cred ca einstein ne-a salvat pe toti..si a facut cea mai buna alegere..de ce?

pentru ca daca secretul se afla...tot ce am invatat noi disparea..trebuia sa se ia totul de la capat..toate teoriile...toate valorile..respectul disparea..Biserica disparea...Dumnezeu disparea... totul...de ce sa nu sa duca ala sa jefuiasca un magazin...si sa omoare..daca se poate intoarce in timp si tot asa...

deci..timpul este un secret pe care nimeni nu ar trebui sa il afle...dupa parerea mea...sunt momente in care simti nevoia sa iti pui astfel de intrebari filozofice...dar...in legatura cu timpul..tu doar traieste ! si atat...
Memorat
!_30
*
Deconectat Deconectat

Ce este timpul ?, Ianuarie 26, 2008, 09:26:13 pm

Interesant subiect . Defapt , sa riscand sa par carcotas e mai interesanta filozofia pe seama acestui subiect . Imi aduc aminte de o asa zisa gluma : " Cand oare vom putea calatori si noi in timp ? Calatorim mereu caci astfel nu am fi ajuns sa traim ziua de maine ( azi ) " . Timpul poate fi abordat din mai multe unghiuri si datorita intensitatii curiozitatii pe care o provoaca acest mister ( pe care inca noi nu il putem intelege ) joaca un important rol de subiect in muulte discutii filozofice , cercetari stiintice , gogorite si alte cele .
   Fizicienii spun ca este o dimensiune . Bine , bine , dar ce este aceea o dimensiune . Si raspunsul asta e cam greu . Spatiu e o alta dimensiune , da ? Daca o dam in psihologie ( caci altfel nu se poate ) putem "filozofa" ca spatiul reprezinta modul in care noi percepem realitatea ( vizuala ) . Vedem , percepem totul in trei dimensiuni si cam asta reprezinta spatiul . Practic nu suntem constienti sau nu observam altceva decat spatiul . Asa si timpul reprezinta modul in care entropiaza universul , totul . E modul prin care "merge" de colo pana colo prin existenta/materie si cum vrei tu sa o numesti . Desigur , cam aberez . Stiu ca e demonstrat stiintific si nu numai atat ( si practic ) ca timpul ( viteza timpului , ce o fi el ) este in dependenta cu viteza luminii . Cu cat te misti mai repede , viteza cu care se misca timpul scade si odata ajuns inapoi vei observa ca desi tu ai "fost constient biologic/psihologic" de o perioada x de timp , la punctul initial a trecut o perioada y de timp mai mare decat x . Daca am atinge viteza luminii ar fi alta treaba , sau poate am atins-o si nu stim noi muritorii de rand .
   Einstein parca spunea o gluma despre relativitea timpului . Prefer sa nu o scriu . Ideea e ca depinde cu ce-ti ocupi timpul respectiv si cat de "intens traieste subconstientul si constientul tau timpul respectiv" . Dar obiectiv , relatat local el trece cam la fel de repede la toata lumea . E altceva sa fii stresat si sa nu ai de unde copia la un examen ( sa vezi cum trece timpul de repede ) si altceva sa te plictisesti de mama focului la ora de limba romana observand ca el trece foarte incet . Cand dormi parca trece imediat . Daca eu mor , tu continui sa existi chiar daca probabil nu vei venii la pomana mea . Cam la asta se rezuma faptul ca dupa noi , hop se duce si timpul . Sunt o gramada de ipoteze care mai de care . Tot se lauda toti de mama focului ca fac masina timpului , ca leacul nemuririi ca flori de par . Dar pana la scoaterea lor pe piata publica mai este mult timp ( pe care noi probabil nu-l vom apuca , dar de ce sa nu fim optimisti ).
   Este timpul sa nu va plictisesc prea tare cu un topic prea lung  :lol:
Memorat

We live in a very special time in the evolution of the universe: the time at which we can observationally verify that we live in a very special time in the evolution of the universe!" (John Timmer)
Blog
Mike
Global Moderator
*
Deconectat Deconectat

Ce este timpul ?, Ianuarie 26, 2008, 09:43:56 pm

^^ Stiu ce e proiectul philadelphia si probabil ca ideea calatoriei in timp la acea vreme a fost o incercare de otravire a opiniei publice ca s`a creat acest lucru. De fapt, acel proiect dorea incercarea de teleportare si, mai apoi, invizibilitatea pe radar, si nu numai (doar erau in timpul razboiului). Cert este ca lucruri ciudate s`au intamplat, anumite lucruri au disparut si proiectul a fost inchis. Poate ca Einstein a realizat acest lucru, dar eu cred ca e adevarat, nu cred ca exista dovezi. Proiectul in sine, este intre mit si realitate. Smile

Revenind la subiect, mai astept pareri. Big grin
Memorat

"The best part of falling is getting back up again." - David Belle
emj
*
Deconectat Deconectat

Ce este timpul ?, Ianuarie 27, 2008, 10:51:26 am

Atingerea vitezei luminii nu este tocmai o calatorie in timp, deoarece, la multe din SF-urile pe care le vedem , calatoria in timp este data de plecarea unui individ (in trecut sau viitor), si intalnirea lui cu persoana sa din acel timp..Acest lucru este imposibil...nu pot exista doua persoane identice in timpuri diferite(sau poate ca da, dar eu nu imi explic)...Acum sa revin al incetinirea timpului, prin atingerea unei viteze mari..timpul incetineste pentru persoana respectiva..corpul ramanadu-i neschimbat..cu toate acestea, imbatranirea e data si de frecventa timpului si astfel se poate amana..

Cred totusi ca nu se poate face un dispozitiv de calatoriie in neantul indepartat al timpului..si schimbarea cursului istoriei..cred ca e bn sa stati linistiti si sa nu va faceti griji la schimbarea vremurilor..

To be continued...
Memorat

Gadgetinho - IT cu zambetul pe buze
Mondenitati - Discutii cu si despre muzica si cinematografie... si monden.
Robert
*
Deconectat Deconectat

Ce este timpul ?, August 28, 2008, 10:41:52 am

Citat din mesajul lui: Psycho p01nt
Timpul...Timpul este un secret care nu trebuie niciodata divulgat..sau descoperit...
Ai auzit de einstein...de experimentul Philadelphia ai auzit? daca nu ai auzit iti spun eu..in acest experiment se zice..ba chiar sunt si documente care confirma ...ca einstein a putut realiza calatoria in timp...Multe genii au incercat sa descopere de-a lungul timpului asta dar nu au reusit...einstein a plecat cu acest "mare" secret in mormantul sau si nu a spus nimic...intr-un fel eu cred ca einstein ne-a salvat pe toti..si a facut cea mai buna alegere..de ce?

pentru ca daca secretul se afla...tot ce am invatat noi disparea..trebuia sa se ia totul de la capat..toate teoriile...toate valorile..respectul disparea..Biserica disparea...Dumnezeu disparea... totul...de ce sa nu sa duca ala sa jefuiasca un magazin...si sa omoare..daca se poate intoarce in timp si tot asa...

deci..timpul este un secret pe care nimeni nu ar trebui sa il afle...dupa parerea mea...sunt momente in care simti nevoia sa iti pui astfel de intrebari filozofice...dar...in legatura cu timpul..tu doar traieste ! si atat...
uite sunt de acord cu tine intro anumita masura: DACA si pun accentul pe daca ar putea fi posibila calatoria in timp acum sau intr-un viitor apropiat sau indepartat ea nu ar putea fi posibila... stiu cum a sunat chestia asta dar lasa-ma sa iti explic... prin simplu fapt ca tu ai reusi sa te intorci in trecut vei altera istoria. exemplu : te-ai intors in trecut cu 70 de ani, odata ajuns acolo incepi sa te plimbi.... sa faci ce vrei tu... poti sa stai si pe loc undeva unde sa nu te vada nimeni.... odata ajuns acolo tu ai schimbat traseul unei muste care va ajunge la bunicul tau sa il  bazaie... bunicului tau daca ia fost distrasa atentia de acea musca nu  a mai vazuto pe bunica ta si ei poate ca nu s-ar fi cunoscut.... tu cum mai existai ca sa ajungi in trecut sa schimbi traiectoria acelei muste? sau tu ajuns in trecut mergand pe drum ai mutat o piatra de care mai tarziu se va impiedica bunicul tau si va ajunge acasa cu 50 de sec intarziere... datorita acelei intarzieri cand a intretinut relatii sexuale cu bunica ta alt spermatoid a fecundat ovulul bunicii tale si nu sa mai nascut tatal/mama ta cu aceeasi zestre genetica.... prin urmare tu iar nu ai mai exista ca sa scri aici pe forum....

eu sunt de acord cu psihologii: timpul este o perceptie senzoriala a unui factor extern de catre creierul uman... nu este ceva ce poti atinge sau demonstra, este doar ceva la care poti face referire printr-o anumita comparatie
Memorat
!_30
*
Deconectat Deconectat

Ce este timpul ?, August 28, 2008, 01:05:16 pm

am văzut un film mai demult despre călătorii în timp . NiÅŸte "deÅŸtepÅ£i" organizau excursii plătite în timp pe vremea dinozaurilor . SubiecÅ£ii aka ăia ce plăteau mult să se facă pe ei de frică în faÅ£a animalelor măreÅ£e erau instruiÅ£i să nu facă sau modifice ceva . La un moment dat unul scapă o chestie ÅŸi pleacă fără ea înapoi în timp . De atunci prezenzul lor , viitor ÅŸi totul e schimbat ÅŸi trebuie să se întoarcă înapoi în timp să redereseze situaÅ£ia . Cam foarte copilăresc , dar na , e doar un film  Winking

luând-o ipotetic dacă ar fi fost ca cineva de oriunde să se fi întors în timp sigur a modificat ceva . Dar după câte percepem în momentul de faÅ£a sistemul este destul de optim pentru viaţă . Tind să cred sau aÅŸa am fost învăţat să cred în existenÅ£a multi-dimensiunilor . Nu te întorci practic în timpul de pe axa ta ci creezi sau există o axă paralelă cu un alt timp . Deci nu modifici nimic în timpul tău , din care ai venit . Teoria mea ca ÅŸi altele poate să fie o abureală totală însă pe moment pare plauzibilă ÅŸi nu-mi mai consum timpul punându-mi întrebări la care oricum nimeni nu poate răspunde concret .

Ã®n legătură cu psihologia . Timpul este ceva mai mult decât atât . Am citit că în staÅ£iile din jurul pământului timpul trece mai greu , calculat după ceasurile ălea inteligente ale lor . Timpul este doar un alt mod de organizare al materiei pe care ne chinuim de mult mult timp să-l înÅ£elegem . Nefiind fizician sau altă de profesie asemănătoare pot doar să dau o explicaÅ£ie din topor . TotuÅŸi ar fi interesant ca peste ceva timp ( câteva decenii ) să aflăm ÅŸi noi mai multe chestii ( nu ÅŸtiu cât de adevărate ) despre timp ÅŸi să ne minunăm de ce scriam noi aici la începutul secolului  :lol:
Memorat

We live in a very special time in the evolution of the universe: the time at which we can observationally verify that we live in a very special time in the evolution of the universe!" (John Timmer)
Blog
SkullAds
Ecspert
ReclAmator
* * * * *
Google AdSense

Reclama AdSense,

Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Ethical hacking and programming community Director web romanesc cu inscriere gratuita Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
IPFind, FAQDB, LAMP.ro, Good Proxy, Aberez.EU, RoFreeSBIE, ShockingSoft.com, HostVision, Invatam.net, PC Troubleshooting, Curs valutar online