Warning Nu esti autentificat. Te rog autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a avea acces la toate facilitatile forumului.
SkullBox  
Decembrie 05, 2008, 05:09:53 am
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: SmLex DeviantART

SkullBoxDirector webTutoriale  Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Subiect: Compilare programe C folosind MinGW  (Citit de 376 ori)
0Utilizatori şi 1 Vizitatori
vladiii
*
Deconectat Deconectat

Compilare programe C folosind MinGW, Iulie 24, 2007, 07:55:45 pm

M-am gandit sa fac acest scurt tutorial. De fapt este mai mult un text informativ, deoarece nu va recomand sa folositi MinGW, deoarece exista infinite posibilitati mai bune. Un exemplu este Dev-C++ care la randul lui, foloseste tot MinGW32 Laughing

Mai intai sa downloadam programul:
Cod:

http://www.mingw.org/download.shtml

Si mirror la versiune 5.0 downloadata de mine:
Cod:
Cod:

http://rapidshare.com/files/44150104/MinGW-5.0.0.exe.html

Dupa ce instalati, va recomand sa faceti instalarea la Minimal, nu are rost sa setati mai mult + ca o sa asteptati apoi o gramada sa downloadeze toate cate are nevoie pentru a continua instalarea.
Acum dati Click Dreapta pe My Computer -> Properties -> Advanced -> Environment Variables. Ne uitam la System Variables la subdiviziunea: Path, daca este adaugat pathul catre MinGW/bin pe calculatorul dumneavoastra. Daca este dati Cancel, daca nu este setati dumneavoastra si dati Ok !
Sa trecem mai departe. Deschidem un fisier notepad, in care vom insera codul nostru C. Eu am considerat urmatorul simplu exemplu:
Cod:
Cod:

#include
int main()
{
printf ("Eu sunt vladiii");
}

Salvam fisierul cu extensia C ! Deci programul va fi de genul: numedorit.c. Acum intram in CMD (Start -> Run -> CMD). Ne ducem la adresa (pathul) unde a fost salvat numedorit.c, in cazul meu pe Desktop. Ca sa avansati in foldere trebuie sa scrieti: cd numefolder, iar ca sa reveniti in folderul de mai jos: cd.. (ma rog, exprimarea este defectuoasa).
In CMD vom scrie: gcc numedorit.c -o numedorit2 -Wall -lm. Astfel vom compila numedorit.c si ne vor aparea eventualele erori. In caz ca nu exista nicio eroare, exeul se va salva cu numele numedorit2 in pathul in care se afla numedorit.c !

Sper ca am fost destul de explicit. Pentru mai multa documentatie, cititi aici:
Cod:
Cod:

http://www.mingw.org/docs.shtml

LE: Este aproape la fel ca pe Linux :thleft:

Bafta! Vladiii  :angel:
Memorat

redkar23
*
Deconectat Deconectat

Compilare programe C folosind MinGW, Aprile 06, 2008, 06:51:25 pm

Pe linux :
  - GCC ( pentru fisiere cu extensie .c ) :    
       gcc nume_sursa -o nume_output -library_linker
       nume_sursa = nume sursa
       nume_output = numele fisierului rezultat din compilare (optional, daca nu apare , va rezulta un fisier numit nume_sursa.out
       library_linker = referinta la librarii, daca folosim unele functii care necesita asa ceva ( ex. sqrt() , din math.h, pentru care library_linker = -lm ) ; format din "l" urmat de numele librariei in cauza . alt exemplu este "lncurses", pentru libraria Curses .

altii parametri :
    -Wall  -> genereaza warning-uri in cazul unui cod care e posibil sa aiba erori ,chiar daca e valid sintactic

- G++ ( pentru fisiere cu extensie .cpp)
  g++ nume_sursa -o nume_output -library_linker

are aceeasi parametri ca gcc .

Pentru a creea fisiere de tip .exe pe linux aveti nevoie de mingw32 ,cross-compiler Smile
Comanda pentru compilare este urmatoarea :

1. pentru fisiere de tip .c
    i586-mingw32msvc-gcc nume_sursa -o nume_output.exe -library_linker
2.pentru fisiere de tip .cpp
    i586-mingw32msvc-g++ nume_sursa -o nume_output.exe -library_linker

Parametrii la fel ca pentru gcc si g++ Smile

Cheers
Memorat

What doesn't kill you, makes you stronger .       - Friedrich Nietzsche
O noua definitie a ironiei : life itself .                 - Redkar23
SkullAds
Ecspert
ReclAmator
* * * * *
Google AdSense

Gen: Bărbat

Reclama AdSense,

Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Ethical hacking and programming community Director web romanesc cu inscriere gratuita Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
IPFind, FAQDB, LAMP.ro, Good Proxy, Aberez.EU, RoFreeSBIE, ShockingSoft.com, HostVision, Invatam.net, PC Troubleshooting, Curs valutar online