Bun venit pe SkullBox!

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
  Pagini: [1]
  Imprimă  
Evolutia limbajelor de programare  (Vizualizari 1810)
Sessaru
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 16:47

Zilele acestea am lucrat la un proiect pentru scoala, la informatica, si am dat peste un referat despre istoria limbajelor de programare. Se facea o trecere de la limbajul masina, la limbajul de asamblare, la cele de nivel inalt, pana la limbajele apropiate de limbajul uman. La ultima generatie de limbaje, era dat un exemplu de comanda de genul "find all records where name is 'smith' ". S-ar putea in felul acesta sa ajungem in cativa ani sa fim toti "programatori", toate jocurile sa se faca 'drag and drop' ( ex. GameMaker) etc. S-ar putea sa ajungem sa fim intrebati de calculator cand are nelamuriri sau sa asteptam un minut sa-si aduca aminte vreun cuvant. Sa vedem atunci ce va insemna gandirea algortimica...

Mai are rost sa inveti un limbaj de programare acum daca peste cativa ani va deveni "obsolete"?
Memorat
DarkByte
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 19:13

Va dura mai mult decat cativa ani pana programarea va deveni obsolete ... daca vrei sa te faci programator in limbaj natural, s-ar putea sa mai fi somer cativa ani :lol:
Memorat

Light travels faster than sound. This is why some people appear intelligent until they speak.

Quidquid latinum dictum sit, altum viditur.

Agkelos
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 19:50

Citat
Mai are rost sa inveti un limbaj de programare acum daca peste cativa ani va deveni "obsolete"?

Da. Are rost pentru ca nu conteaza limbajul cat conteaza gandirea algoritmica. Odata ce stii un limbaj si ti-ai format gandirea algoritmica (dureaza cel putin un an) un alt limbaj il inveti intr-un timp foarte scurt. Daca stii C de exemplu (limbaj care niciodata nu va deveni obsolete) poti invata C++, C# sau Java foarte repede. In cel mult o luna deja ai bazele si poti face aplicatii decente. Daca in schimb stii C si vrei sa treci la VisualBasic sau Delphi o sa-ti ia mai mult... vreo doua-trei luni, dar in nici un caz nu-ti va lua la fel de mult ca atunci cand ai invatat primul limbaj Smile
Memorat

Problemele se rezolva pe forum. Nu trimiteti PM ca nu va ajut.
Pentru urgente, skullbox at skullbox . info.
Sessaru
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 19:59

Citat
daca vrei sa te faci programator in limbaj natural, s-ar putea sa mai fi somer cativa ani

Vrand nevrand (mai mult vrand Big grin ) invat C++ la scoala, mai stiu si putin Pascal si inca cateva limbaje de scripting. Si inca mai am timp.
Citat
Daca stii C de exemplu (limbaj care niciodata nu va deveni obsolete)

Vreun motiv anume?
Memorat
Agkelos
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 20:09

Citat
Citat
Daca stii C de exemplu (limbaj care niciodata nu va deveni obsolete)

Vreun motiv anume?

Mai multe... ti le dau doar pe cele care mi se par mai bune:

1. Dupa limbajul de asamblare, codul scris in C e cel mai rapid;
2. Intregul kernel de UNIX (si majoritatea sistemelor UNIX-Like) e facut in C. Asta nu o sa schimbe nimeni;
3. Datorita pointerilor si modului in care sunt folositi (putin diferit de C++) memoria se poate gestiona mult mai bine;
4. Aplicatiile in C sunt mult mai mici decat in orice alt limbaj;
5. In C poti programa mult mai multe chestii decat in VisualBasic de exemplu - exista suport pentru programare microcontrolere de toate felurile (pic, atmel etc)

Si ar mai fi cateva dar cred ca ai prins ideea. Totul se bazeaza pe C chiar daca lumea tinde sa foloseasca limbaje mai evoluate Smile
Memorat

Problemele se rezolva pe forum. Nu trimiteti PM ca nu va ajut.
Pentru urgente, skullbox at skullbox . info.
DarkByte
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 20:15

Intr-adevar, zici tu ceva, OSHO ... curioase sunt doar cateva chestii :lol:

- nu mai vrea sa-mi mearga Borland C++ Builder pe dual proc, asa ca am luat Dev-CPP ... ciudat ca era scris in Delphi :lol:
- ai dreptate cu viteza codului scris in C ... asta fiindca C nu e un limbaj de nivel inalt, ca Pascal, ci de nivel mediu (dupa asamblare)
- gestionarea pointerilor e aproape similara in Pascal Tongue
- chestia cu Unix si Unix-like e o afirmatie specioasa Tongue daca pur si simplu nu l-au facut in altceva, inseamna ca in alt limbaj nu iesea la fel de bun ? (sau poate mai bun Big grin Tongue)

Ca o cireasa ... nu stiu cine zicea de un soft al computerelor de bord la Mercedes ... cred ca tu ziceai ceva de chestia asta Tongue

Anyway ... aici a cam fost off-topic ... pentru Sessaru ... inca nu te apuca sa visezi, ca timpul povestilor cu zane, Feti-Frumosi si zmei a cam trecut ... sper Big grin
Memorat

Light travels faster than sound. This is why some people appear intelligent until they speak.

Sessaru
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 20:52

Citat
pentru Sessaru ...inca nu te apuca sa visezi, ca timpul povestilor cu zane, Feti-Frumosi si zmei a cam trecut ... sper

Ce sa spun...cand iti raspunde un filozof, nici nu mai stii ce l-ai intrebat.  :rolleyes:
Memorat
DarkByte
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 21:14

Ma refeream pur si simplu la faptul ca e destul de departe inca (relativ, normal) vremea cand oricine poate programa doar tipand intr-un microfon ... sau cum fac adevaratii programatori ... programeaza programele mai complicate doar fluierand in Line-In :lol: :mrgreen:

Nu e mare filozofie sa intelegi asta Smile

P.S. totusi, remarca ta a fost superba Big grin :lol:
Memorat

Sessaru
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Mai 01, 2007, 21:29

Am gasit un limbaj de programare foarte simplu, numai cu 5 cuvinte rezervate, numit SmallTalk. Eu nu stiu ce barda mea am descarcat adineauri ca are un IDE de 60 MB...
Memorat
mihaispr
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Aug 17, 2007, 21:38

5. In C poti programa mult mai multe chestii decat in VisualBasic de exemplu - exista suport pentru programare microcontrolere de toate felurile (pic, atmel etc)

Si ar mai fi cateva dar cred ca ai prins ideea. Totul se bazeaza pe C chiar daca lumea tinde sa foloseasca limbaje mai evoluate Smile[/quote]

Poti sa-mi spui si mie cum s-ar face programarea cu microcontrollere? Si dk poti sa-mi recomanzi niste link-uri de unde sa invat:). 2-3 link-uri.

Astept raspuns. Multzam fain!
Memorat
3Nigma
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Aug 17, 2007, 22:39

Microcontroalerele le programezi si in versiuni de Basic,nu stiu cine te-a informat ca numai in C poti sa le programezi . De acest lucru te asigur.

Microcontroalerele se programeaza cunoscand arhitectura lor [si vb de toata arhitectura] deoarece ele sunt diferite de procesoare,dar asemanatoare in modul de operare. Pentru a programa un microcontroler trebuie sa stii foarte bine asm [limbaj de asamblare]. Nu te lua sa programezi PIC-urile in programe mai inalte, ca oricat de eficiente ar fi in reducearea de cod,asm-ul le intrece pe toate,ori intru-un pic,fiecare byte conteaza .

Zi daca te intereseaza cu adevarat si pot sa fac upload la o carte[dar vei invata si electronica[mama lor] odata cu asta] Winking
Memorat

Search for knowledge in the darkest places and in the blackest hours! You might get lucky and find more than you are looking for...

"Ambition is a lame excuse for the ones that are not brave enough to be lazy..."
LeOCruX
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Aug 18, 2007, 09:20

daca e vorba de asta... uploadeaz-o
Memorat
mihaispr
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Aug 20, 2007, 11:49

Citat
Microcontroalerele le programezi si in versiuni de Basic,nu stiu cine te-a informat ca numai in C poti sa le programezi . De acest lucru te asigur.

Microcontroalerele se programeaza cunoscand arhitectura lor [si vb de toata arhitectura] deoarece ele sunt diferite de procesoare,dar asemanatoare in modul de operare. Pentru a programa un microcontroler trebuie sa stii foarte bine asm [limbaj de asamblare]. Nu te lua sa programezi PIC-urile in programe mai inalte, ca oricat de eficiente ar fi in reducearea de cod,asm-ul le intrece pe toate,ori intru-un pic,fiecare byte conteaza .

Zi daca te intereseaza cu adevarat si pot sa fac upload la o carte[dar vei invata si electronica[mama lor] odata cu asta] Winking

Da ma intereseaza. Ms mult. Dk ai putea sa-mi faci upload la o carte ca fac cu un dilly de profesor si pica pe capete. Dk m-ai putea ajuta ti-as fi foarte recunoscator. Eventual dk poti pe langa carte sa pui si niste link-uri despre asm cod sursa & tutoriale,eventual cateva programe banale in assembler. Bafta & astept raspunsul tau!

P.S: Pune te rog 2-3 link-uri aici de asm sa le bag si eu in favorites ca am despre toate limbajele de programare un folder special si sa bag un nou folder legat de asamblare.
Stiu f.putin legat de asamblare cateva instructiuni , faza e ca facand cu ala o sa ne rupa si noi suntem ultra incepatori.
Memorat
3Nigma
*

Deconectat Deconectat

Evolutia limbajelor de programare, Aug 20, 2007, 16:36

Scuzati-ma de delay...am facut razie in comp pentru carti ... in final cred ca acest pack va va fi mai mult decat util sa incepeti pe aceasta ramura.

Nu vreau sa va descurajez...dar va fi greu... sa auzim de descoperirile voastre in materie de low level electronic engineering Smile

Link : http://rapidshare.com/files/50164994/Microcontroalere_si_alte_cele.rar.html
Dimens(cca) :[~100MB]
Continut: Arhive ebookuri programare/arhitectura PIC-uri
Pass : scoichici
Memorat

Search for knowledge in the darkest places and in the blackest hours! You might get lucky and find more than you are looking for...

"Ambition is a lame excuse for the ones that are not brave enough to be lazy..."
SkullAds
Ecspert
ReclAmator
* * * * *
Google AdSense

Gen: Bărbat

Reclama AdSense,

Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Ethical hacking and programming community