Bun venit pe SkullBox!

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
  Pagini: [1] 2
  Imprimă  
Haideti sa invatam Java impreuna  (Vizualizari 2582)
juice
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 09:21

Sunt doritori ? in ale subiectului Smile , in caz ca da , sa incercam sa umplem o particica din hdd-ul serverului cu informatii dedicate acestui limbaj de programare ( sunt fan java Big grin).
Nu incep cu tutoriale sau probleme (ce sunt normale sa se inveasca in cazul unui programator de la incepator la avansat), ca poate generez doar critici polemici si altele Smile
Memorat

mE mY seLF aND I
Agkelos
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 09:46

Fan Java... ma abtin sa repet parerea mea despre Java :whistle:
Daca vrei sa incepi un curs de Java si bineinteles daca se aduna doritori fac o sectiune separata... sau poti incepe cursul in sectiunea C/C#/C++ si voi muta totul cand se va face sectiune noua pentru Java Winking
Memorat

Problemele se rezolva pe forum. Nu trimiteti PM ca nu va ajut.
Pentru urgente, skullbox at skullbox . info.
shakur

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 11:16

dk esti atat de amabil poti incepe Big grin
Memorat
Sad_Dreamer
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 11:17

juice eu devorez tot Smile asa ca go on Smile
Memorat

juice
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 12:09

La link http://thor.info.uaic.ro/~acf/java/curs/cursuri.html se afla un tutorial foarte pe intelesul tutoror.
Se poate invatza java pas cu pas , ajuta mult daca stiti si ceva C++ , ca in mare parte se aseamana , doar ca is unele MARI diferente , dar pentru inceput sa nu detaliez foarte tare.

as propune lucrul cu numere pentru inceput , programele mici , cerinte / rezolvari

Date de intrare:
 - din linia de comanda
     java Problema p1 p2 p3 ...
               argumente
 - transformarea sirurilor de caractere in numere
   int i= Integer.parseInt("123")

Date de iesire: System.out.println(...)

Sa se scrie un program Java care:

1. Genereaza numere prime mai mici decat un numar natural dat.

2. Genereaza primele n (n natural dat) numere prime.

3. Fie un sir de numere. Determinati valoarea maxima si valoarea minima dintre numerele din
   sir care sunt prime.

4. Determina toate numerele naturale mai mici decat un numar natural nenul dat n si care
   sunt prime cu n.

5. Determina primele n perechi de numere prime gemene, unde n este un numar natural nenul
   dat. Doua numere prime p si q sunt gemene daca q-p = 2.

6. Determina primele 10 numere naturale strict mai mari ca 2, care au proprietatea ca toate
   numerele naturale strict mai mici decat ele si care sunt prime cu ele sunt numere prime.

7. Fie un sir de numere. Determinati numerele din sir care sunt superprime.
   (superprim = nr este prim, si numarul fara ultima cifra este prim,..., cifra ultima este nr prim)

8. Descompune in factori primi un numar natural nenul dat.

9. Tipareste exponentul la care numarul prim p apare in descompunerea
    in factori primi a numarului N = 1*2*...*n (n natural nenul dat).

10. Fie un sir de numere. Determinati valoarea maxima dintre numerele care sunt prime cu o valoare
   data m.

O sa pun si rezolvare la unele din probleme , si cred ca cursul de la link-ul de mai sus ar trebui sa ajute mult in rezolvarea problemelor Smile
Memorat

mE mY seLF aND I
juice
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 12:12

Pentru prima problema hai ca incerc sa fac o rezolvare Smile ca model pentru cele ce urmeaza , sincer nu le-am facut nici eu pe toate , dar incet se afla rezolvari , si uite asa vine avansarea:)

public class pb1
 {

public static int prim(int a)
  {
    for(int i=2;i    {
     if(a%i==0)  {
//   System.out.print(a%i + " " + a);
               return 0;
      }
   }
  return 1;
  }

public static void main(String[] argv)
     {
       int max,min;
        int n=0,i=2,j=0;  
        n=Integer.parseInt(argv[0]);
   while(i   {
      if(prim(i)==1)
         System.out.print(i + " ");

i++;   
   }
 Observati String[] argv , reprezinta lista parametrilor din linia de comanda.
As recomanda ca mediu de lucru , Jcreator ,
http://download.kappa.ro si search jcreator , e mic si valabil Smile

}

}
Memorat

mE mY seLF aND I
3Nigma
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 16:00

Citat
As recomanda ca mediu de lucru , Jcreator

Are Intellisense? Fara intellisense ii cam plictisitoare chestia Straight face
Memorat

Search for knowledge in the darkest places and in the blackest hours! You might get lucky and find more than you are looking for...

"Ambition is a lame excuse for the ones that are not brave enough to be lazy..."
juice
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 17:03

3Nigma salut Smile  recomandam editorul jcreator pentru chestiile de inceput in domenul java , daca e nevoie de ceva mai complicat , recomand eclipse.com Smile asa e si numele programului
Eu unul asa ca fapt divers ,is axat mai mult pe programare declarativa/descriptiva/aplicative nu imperativa , gen LISP , prolog , mod recursiv Smile practic scrierea in notepad spre rusinea mea apoi adaptez dupa un limbaj totul Smile
Memorat

mE mY seLF aND I
3Nigma
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Oct 31, 2006, 18:54

Citat
scrierea in notepad spre rusinea mea apoi adaptez dupa un limbaj totul

ca profesionistii ha(old time)? Smile ... Respect pentru modul tau ... dar si Intellisensul ajuta ,indirect , la impregnarea comenzilor in creier... o metoda mai eficienta as zice eu ...
Memorat

Search for knowledge in the darkest places and in the blackest hours! You might get lucky and find more than you are looking for...

"Ambition is a lame excuse for the ones that are not brave enough to be lazy..."
Ben_Hur
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Noi 01, 2006, 00:22

Saliu' . Si eu invat Java de vreo luna...si incepe sa imi placa...Folosesc NetBeans pentru compilare-e super fain.
 Ideea cu rezolvare de probleme mi se pare faina.
 Un link super spre o carte de Java in romana de vreo 460 de pagini: http://thor.info.uaic.ro/~acf/java/Cristian_Frasinaru-Curs_practic_de_Java.pdf
Memorat

"Veni, vidi, vici"
juice
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Noi 01, 2006, 02:39

3nigma Smile am vazut ca ai o oarecare deprindere in java, eu sincer nu sunt  chiar senior Smile dooh...c# i hate3 it Big grin  daca incep sa citesc tutorial tau poata adaptez un mediu vizual si incep sa deprind chestiile astea:) in c# Smile mai ales ca se aseamana cu java Big grin ,cerintzelor carora pot corespunde si eu  Tongue
Memorat

mE mY seLF aND I
!_30
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Noi 23, 2006, 12:27

Heh' de azi , ma bag pe Java . Mi'a nazarit mie , la liceu , in ora de info sa ma apuc de Java.

Vreau sa sciru in Java , pentru Windows , un client mIRC . Sa vedem ce oi reusi .

Imi va fi asa greu , tinand cont ca incep sa ma descurc binisor in C/++ , Pascal ( 4 ani ) ? .. Am sa incerc sa citesc cartile de mai sus , sa vedem ce si cum .

Bafta , la cei care se mai chinui' . I'm at the start  :study:

La prima vedere in cursul mentionat de Juice scrie : usurinta in ceea ce priveste programarea in retea , so it's cool ... 8)

& permite programarea cu fire de executie (multitheaded) .. really cool to Big grin

& este modelat dupa C si C++, trecerea de la C, C++ la Java facdu-se foarte usor.
Memorat

Agkelos
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Noi 23, 2006, 13:10

Citat
Heh' de azi , ma bag pe Java . Mi'a nazarit mie , la liceu , in ora de info sa ma apuc de Java.

Vreau sa sciru in Java , pentru Windows , un client mIRC . Sa vedem ce oi reusi .

Imi va fi asa greu , tinand cont ca incep sa ma descurc binisor in C/++ , Pascal ( 4 ani ) ? .. Am sa incerc sa citesc cartile de mai sus , sa vedem ce si cum .

Bafta , la cei care se mai chinui' . I'm at the start  :study:

La prima vedere in cursul mentionat de Juice scrie : usurinta in ceea ce priveste programarea in retea , so it's cool ... 8)

& permite programarea cu fire de executie (multitheaded) .. really cool to Big grin

& este modelat dupa C si C++, trecerea de la C, C++ la Java facdu-se foarte usor.

[offtopic] Dupa Java ce mai urmeaza ? ASM ? opcode ? D'oh [/offtopic]

Bafta multa !
Mi-ar placea sa spun ca astept sa postezi probleme ca sa-ti pot raspunde, dar is chiar paralel cu Java si nici nu ma tenteaza sa invat  :tongue3:

Prefer chestiile mai simple... cum e C-ul... sau cele de nivel inalt cum e AutoIt... spre deosebire de Java ajuta la relaxare si la eliminarea stresului...  :happy8:
Memorat

Problemele se rezolva pe forum. Nu trimiteti PM ca nu va ajut.
Pentru urgente, skullbox at skullbox . info.
!_30
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Noi 23, 2006, 13:55

Nu de alta , tot aud ca JAVA e rau  si nu prea te relaxezi cu el . Am zis : "let's see". And I'll see ..

Mi'am scos un framework , si am inceput sa bag nasu'n cartea lui Ben_Hur .. I don't know
Memorat

!_30
*

Deconectat Deconectat

Haideti sa invatam Java impreuna, Noi 25, 2006, 11:27

Ca tot m'am apucat serios ( de mult timp vreau sa incerc ) Java , am remarcat o chestie.

De ce pare asa de greu Java ? Deoarece pentru mici programatori , ce trec de la programarea procedurala ( gen Pascal/C ) catre OOP-urile Java , raman uimiti si nu prea inteleg , de ce pe colo' totul e o clasa , numa' obiecte , metode si alte chestii.

Dec mi'a ramas sa caut ceva de genu : "Cum intelegem mai bine OOP-urile" , si am dat peste un curs interesant de la standford :
Don't fear OOP

Destul de interesant , pentru inceput , si daca mai sunt doritori mai au un link de unde sa inceapa OOP-ul . ( Java ). :thumbup:
Memorat

SkullAds
Ecspert
ReclAmator
* * * * *
Google AdSense

Gen: Bărbat

Reclama AdSense,

Pagini: [1] 2
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Ethical hacking and programming community