Warning Nu esti autentificat. Te rog autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a avea acces la toate facilitatile forumului.
SkullBox  
Noiembrie 22, 2008, 05:46:50 pm
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: ImageSL - Gazduire de imagini, gratuita

SkullBoxDirector webTutoriale  Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Subiect: O carte de ASM  (Citit de 616 ori)
0Utilizatori şi 1 Vizitatori
d1namic
Newbie
*
Deconectat Deconectat

O carte de ASM, Aprile 01, 2008, 08:34:15 pm

Pana acum am facut java, c++, css si alte prostioare, acum vreau sa invat cate putin si din ASM.
Imi poate recomanda cineva un e-book sau o carte pe care o pot cumpara de pe la vreun magazin?
Memorat
astan
Skullbox user
Global Moderator
Sr. Member
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat

O carte de ASM, Aprile 01, 2008, 09:05:09 pm

Citat din mesajul lui: d1namic
Pana acum am facut java, c++, css si alte prostioare, acum vreau sa invat cate putin si din ASM.
Imi poate recomanda cineva un e-book sau o carte pe care o pot cumpara de pe la vreun magazin?

Bun, daca ai terminat cu C++, Java si alte "prostioare"  Laughing poti incepe prin a citi "The art of assembly language programming":

http://webster.cs.ucr.edu/AoA/Windows/index.html
Memorat
!_30
Hero Member
Deconectat Deconectat

O carte de ASM, Aprile 03, 2008, 09:39:36 pm

Procesoare INTEL . Programare in Limbaj de Asamblare . de Vasile Lungu .  Smile

Trebuie sa ai rabdare sa intelegi toate "minunile" de pe acolo , dar te asigur ca o sa-ti placa daca le prinzi spielul . Cartea e de la Teora si costa 40 de lei .
Memorat

We live in a very special time in the evolution of the universe: the time at which we can observationally verify that we live in a very special time in the evolution of the universe!" (John Timmer)
Blog
d1namic
Newbie
*
Deconectat Deconectat

O carte de ASM, Aprile 05, 2008, 08:17:29 pm

am inteles ca ASM-ul se bazeaza pe procesor. Z80...Z86, nu?
Memorat
3Nigma
Hero Member
Deconectat Deconectat

SkullBox Guardian

O carte de ASM, Aprile 05, 2008, 09:24:24 pm

Z80...Z86 sunt unele dintre ele. dar pentru ele nu se numeste limbaj de asamblare. ci mai degraba "Programmer Reference" in fiecare datasheet.
Alte componente ce se pot programa intra in gamele de PIC[Programable Integret Circuit],microprocesoare[cum gasesti in sistemele embeded gen mp3-playere] si apoi procesoarele...le-am enumerat ierarhic si ca asteptari de functionalitati. PIC-urile stau la baza deoarece nu suporta multe instructiuni[sau instructiunile sunt simple] in numar de cca 40-70,microprocesoarele sunt ceva mai avansate in sens ca contin functii mai complexe [clockuri,insumatoare...],dar contin in medie acelasi numar de instructiuni ca si pic-urile.
Cele mai avansate sunt procesoarele hardcore...ne-product specific. Ele sunt cele ce se integreaza "in orice" mediu. Cu alte cuvinte...ai putea folosi un porcesor intel sa-ti arate ora pe un ceas de mana sau un procesor amd sa-ti faca painea prajita la intervale regulate.Ai putea face asta,dar ar fi o mare risipa de timp/implementare/putere de calcul.
Procesoarele sunt facute pentru a fi atacate din cat mai multe parti. Multisystem specific cu functii foarte complexe si sistem intern de gestionare a datelor foarte performant.

asadar,e universal acceptat ca ASM sa fie folosit doar pentru procesoare deoarece limbaj de asamblare e cel mai low level pentru ele,dar exista si HighLevelLanguages.Ele exista,de aceea trebuia sa se opreasca la ASM. PIC-urile si celelalte clase nu au dreptul sa li se acorde eticheta de ASM deoarece,mai sus de ASM nu vei putea programa un pic. Ele sunt indexate ca "Programmers Refference" la fiecare datasheet de microprocesor/pic.  Winking
Memorat

Search for knowledge in the darkest places and in the blackest hours! You might get lucky and find more than you are looking for...
soltare
Sr. Member
Deconectat Deconectat

O carte de ASM, Aprile 08, 2008, 05:02:07 am

Buna interventia lui 3Nigma. Oricum se pare ca multi au asa conceptia ca Z80 ar fi 'dus'. Ei ...aici e putin neadevar. Sunt putini dar o comunitate stransa de Z80 si ca sa vedeti unde s-a ajuns, au dezvoltat Z80 cu un subset de instructiuni specifice multimedia, aparand eZ80 WebServer. Proiectul acestora se numeste CPC New Generation (detalii in CHIP din Octombrie http://www.chip.ro/revista/octombrie_2002/79/un_bit_de_istorie/8846 ). Nu spun ca ar concura in segmentul PC/MAC dar pentru dispozitive casnice pare OK si ca o sa fie cerere (aici astept parerile voastre dupa ce cititi articolul).
Alte link-uri utile:
http://www.z80.info/
http://vmasoft.hypermart.net/products/z80tools/
Candva programam in 'asm' pe Z80, eram 2 insi dusi cu pluta...vroiam sa facem o interfata gen Windows (ideea era simpla: 2 unitati floppy, pe care aveam utilitarele. Puneam iconitele pe ecran si lansam utilitarele cu joystick-ul Big grin). Asta a ramas in faza de proiect.
Alt proiect finalizat cam 85% era un Norton Commander pentru a folosi dischetele. dar ma opresc aici ca iar o dau in boala Z80:D
Astept parerile voastre la acel articol.
Numai bine !
Memorat
3Nigma
Hero Member
Deconectat Deconectat

SkullBox Guardian

O carte de ASM, Aprile 08, 2008, 11:03:26 pm

ca orice proiect de asa natura trebuie laudat.
16 oameni lucreaza la un intreg sistem,ceea ce mi se pare formidabil tinand cont de caracteristicile lui.
Pe de alta parte,tin sa-mi afirm scepticismul cu privire la posibilitatea de integrare de aplicatii pe platforma lor. De ce spun asta? 8 biti mi se pare prea redus pentru o instructiune[asta inseamna un total de maxim 256 de instructiuni statice] .
Toate concluziile astea tind sa specifice ca sistemul va fi mai degraba de tip embeded... ceea ce,intradevar,nu ar fi o 'crima',ei specificand inca de la inceput ca e destinat pentru mediul familiar. Daca aduci un incepator pe un astfel de sistem low cost,cred ca adaptabiliatea ar fi aproape instantanee[fiind atat de simplu pe cat il descriu ei],dar alta ar fi povestea daca ar veni un PC-user pe un astfel de mediu. Parerea mea este ca s-ar vedea complet limitat la cat poate oferi 'OS'ul si astfel si integrarea ar fi mai grea daca nu chiar 'dureroasa'.
Initiativa este demna de laudat si sprijinit,dar si criticii isi au locul lor ca in orice poveste  Winking
Memorat

Search for knowledge in the darkest places and in the blackest hours! You might get lucky and find more than you are looking for...
soltare
Sr. Member
Deconectat Deconectat

O carte de ASM, Aprile 09, 2008, 04:38:48 am

Oamenii care-l dezvolta (eZ80) tocmai asta doresc sa faca: un sistem de tip embeded. In fond ce urmareste orice proiect realist ? Bineinteles, profitul ! Deci luam o carcasa, ii punem dotari multimedia, o telecomanda si daca sunt inspirati in design banii chiar pot curge in conturile lor sau a celor ce vor integra  eZ80 in solutiile lor.
Ca exploatare gen PC nu se pune problema, ci va fi doar o chestiune de nisa (microprocesor cu aplicatiile care deja exista: jocuri, utiltare). Dar viitorul ne poate rezerva surprize! Winking
Oricum marile companii hardware n-au nici un interes sa incurajeze asemenea proiecte, ele intotdeauna vor fi in simbioza cu cele care fac software incat sa se vanda ba o placa video ultimul racnet (ca altfel nu-ti merge jocul), ba un HDD ca nu mai ai spatiu...etc. In fond asta inseamna o societate de consum. Sunteti buni americani ? Big grin
Memorat
HostGator
Newbie
*

Reclamă cu aligatori

Ai auzit de aligatorul care ofera hosting?

Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Ethical hacking and programming community Director web romanesc cu inscriere gratuita Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
IPFind, FAQDB, LAMP.ro, Good Proxy, Aberez.EU, RoFreeSBIE, ShockingSoft.com, HostVision, Invatam.net, PC Troubleshooting, Curs valutar online