Warning Nu esti autentificat. Te rog autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a avea acces la toate facilitatile forumului.
SkullBox  
Decembrie 04, 2008, 06:36:28 am
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Gadgetinho - IT cu zambetul pe buze

SkullBoxDirector webTutoriale  Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Subiect: Programare in electronica sub DOS  (Citit de 529 ori)
0Utilizatori şi 1 Vizitatori
vidry
*
Deconectat Deconectat

Programare in electronica sub DOS, August 09, 2008, 10:09:07 am

Salut!!!
Am de facut niste programe pentru electronica...Ce limbaj de programare ar fi cel mai usor de utilizat in mediu DOS?
cineva mi-a spus sa lucrez cu VB for DOS!...
...Pascal,Delphi sau ceva scripting cum ar fi fisierele .bat ???... dati-mi un exemplu,o idee.
Memorat
Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat

Programare in electronica sub DOS, August 09, 2008, 10:20:10 am

De ce fel de programe ai nevoie ? Pascal e foarte simplu si ai putea sa il folosesti, dar din cate stiu nu are suport pentru RS232.

Daca vrei ceva care sa iti ofere multa flexibilitate iti recomand C. Minusurile limbajului le gasesti doar daca vrei sa faci GUI. Pentru ceva in DOS e perfect.
Memorat

vidry
*
Deconectat Deconectat

Programare in electronica sub DOS, August 09, 2008, 10:30:08 am

Deocamdata trebuie sa fac un program pentru actionarea unui motor electric!!!...prin tastarea unei taste...ziceai ca pascal nu are suport pentru RS232!?nu vreau sa ma complic cu limbaju C ...de VB ce parere ai?
Memorat
Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Programare in electronica sub DOS, August 09, 2008, 10:36:38 am

VisualBasic nu am folosit deci nu iti pot spune nimic de el. Stiu ca foloseau cei de la R&D la o firma pentru care am lucrat in urma cu vreo 4 ani, dar ei faceau totul in mod grafic. Nu stiu sa iti spun daca poti face ceva in DOS.

Pascal nu stiu sa aiba suport pentru RS232. Un prieten a avut nevoie mai demult de suport pentru RS232 pentru o aplicatie in Delphi. Nu a gasit decat foarte greu ceva librarie care sa o poata folosi. Delphi nu are/avea suport inclus pentru RS232. Daca Delphi nu are sigur nu are nici Pascal, ca doar Delphi e o varianta modernizata pt Pascal.

Daca ai ceva timp la dispozitie iti recomand sa incerci C. O sa te ajute in timp daca ai mai mult de programat Smile
Memorat

DarkByte
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Programare in electronica sub DOS, August 09, 2008, 05:51:35 pm

Slap, Agkelos. Nu innebuni bietul om.

Nu mai stiu exact ce si cum, sincer habar nu mai am, dar printr-a 10-a am facut, in Pascal, impreuna cu un coleg, un fel de messenger (no gui or stuff) bazat pe retea seriala. Mai spune-mi ca Pascal nu suporta RS232 (sau Delphi, for that matter).

Vidry, daca esti interesat de Pascal chiar si dupa ce Agkelos a mintit poporul cu televizorul Tongue, o sa caut sursele alea, dar te avertizez ca s-ar putea sa dureze ... e vorba de acum 8, 9 ani.

L.E. am gasit ceva pentru Pascal dupa o mica discutie cu Google Tongue ... http://www.experts-exchange.com/Programming/Languages/Pascal/Q_21229549.html (da-i mai jos pe pagina, la inceput sunt nist aiureli care te mint ca trebuie sa platesti Big grin)

L.E. 2 Librarii pentru programarea seriala in pascal : Link 1 si Link 2.
Memorat

Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Programare in electronica sub DOS, August 09, 2008, 06:53:51 pm

Sorry. Eu stiam ca nu suporta daca nu ii aduci ceva librarii din exterior.
Memorat

DarkByte
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Programare in electronica sub DOS, August 09, 2008, 10:08:15 pm

Daca te referi la Delphi, atunci e vorba de faptul ca respectivului programator ii era prea lene sa-si faca propria lui metoda de acces la portul serial Tongue De aia a cautat ... iar daca nu a gasit, asta e deja alta chestie. Ideea e ca in delphi ai toate librariile cu sursa cu tot, tot VCL-ul (visual component library) si daca esti indeajuns de tenace, iti poti face tot ce vrei.

Same goes for Pascal, desi acolo nu ai sursele.

P.S. de cate ori sa-ti mai repet ca poti face in Pascal tot ce poti face in C si poti face in Delphi tot ce poti face in Visual C++ ? :rolleyes:
Memorat

emi
Global Moderator
*
Deconectat Deconectat

Programare in electronica sub DOS, August 10, 2008, 05:04:09 pm

Citat din mesajul lui: Agkelos
Sorry. Eu stiam ca nu suporta daca nu ii aduci ceva librarii din exterior.
Turbo Pascal 7 suporta instructiuni in ASM.
Teoretic, daca ai documentatie pentru perifericul respectiv, poti scrie o librarie.
Asta in cazul in care nu e scrisa deja.

Edit: dupa ce am vazut sursele postate mai sus, nici nu e nevoie de asm.
Memorat
3Nigma
*
Deconectat Deconectat

SkullBox Guardian

Programare in electronica sub DOS, August 13, 2008, 09:15:20 pm

baieti ... chill ca vidry nu cred ca vrea sa comunice prin serial...cred ca ii trebuie si rutina de microcontroller... caz in care pot oferi sprijin...ce microcontroller folosesti ? [PIC , Atmel, AVR ???]

Tot poti programa in MPLAB de la Microchip [are IDE,asambloare,debugere pentru mai multe arhitecturi] deci tot ce ai nevoie e acolo... limbajul folosit e compatibil cu C.

Ca sa simulezi circuite electrice [pic-uri si alte microcontroalere] iti sugerez Proteus,e foarte bun si el respectiv.Diferenta dintre MPLAB si Proteus e ca proteus iti simuleaza schema electrica pe cand MPLAB e folosit doar pentru programarea microcontrollerului.
PIC-urile le mai poti programa cu "PIC C Compiler" [asta e cel mai fain pe care il folosesc si eu] ...

Ca sa comunici cu serialul poti folosi orice limbaj...toate suporta asta... vb e suficient pentru ce ai nevoie tu,daca ai nevoie.

Iti sunt aici daca ai nevoie de sprijin la proiect[eu sunt specializat pe PIC-uri ... Winking ]
In rest: bafta Winking si sa auzim de progres.
Memorat

Search for knowledge in the darkest places and in the blackest hours! You might get lucky and find more than you are looking for...
SkullAds
Ecspert
ReclAmator
* * * * *
Google AdSense

Reclama AdSense,

Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Ethical hacking and programming community Director web romanesc cu inscriere gratuita Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
IPFind, FAQDB, LAMP.ro, Good Proxy, Aberez.EU, RoFreeSBIE, ShockingSoft.com, HostVision, Invatam.net, PC Troubleshooting, Curs valutar online