Warning Nu esti autentificat. Te rog autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a avea acces la toate facilitatile forumului.
SkullBox  
Decembrie 04, 2008, 12:34:10 am
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: ImageSL - Gazduire de imagini, gratuita

SkullBoxDirector webTutoriale  Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1] 2 3
  Imprimă  
Subiect: Studiu biblic  (Citit de 2247 ori)
0Utilizatori şi 1 Vizitatori
Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:04:06 pm

Salutare !

Ma gandeam ieri la un proiect si inainte sa il incep as vrea sa stiu daca sunt persoane doritoare sa se implice. Vreau sa fac un site pe care sa se studieze biblia online. Un fel de forum in care se ia fiecare verset in parte si se studiaza. Inainte sa ma apuc de treaba as vrea sa stiu daca sunt persoane care ar vrea sa se implice. Daca il fac vreau sa fie oameni care sa stau sa studiem impreuna si sa tragem niste concluzii clare.

Ce ziceti, sunteti interesati ? In principiu voi incepe treaba doar anul viitor si dezvoltarea siteului va dura cam 2 luni (vreau sa il fac cat de cat complex).
Memorat

Teal
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:21:44 pm

Eu as incerca sa te ajut la "traduceri" biblice. Tongue
Memorat

"Not only the wisdom of centuries — also their madness breaketh
out in us. Dangerous is it to be an heir."

Nietzsche
Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:26:33 pm

Ce fel de traduceri ? Big grin
Memorat

Teal
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:35:03 pm

Adica, il studiez si il traduc din limbajul biblic in limbajul meu dupa cum am inteles eu Smile
Memorat

Nietzsche
Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:39:38 pm

Well... cam asta ar fi ideea. Fiecare sa spuna ce intelege in propriul stil/limbaj si apoi sa vedem ce concluzii se pot trage Big grin
Memorat

Teal
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:46:41 pm

Astept sa vad site-ul cand e gata. Big grin
Memorat

Nietzsche
Gheorghe
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:53:52 pm

Citat din mesajul lui: TE4L
Eu as incerca sa te ajut la "traduceri" biblice. Tongue
Ce fel de traduceri ? Din graca, latina aramaica,  engleza sau late limbi ?

Ideea pare interesanta, dar nu stiu in mare parte ce ar insemna !?
Un forum de studiu biblic cu toate cele 66 de carti ale Bibliei si studiem in fiecare subforum cate un verset sau capitol ?
Memorat

A. Einstein "Religia fara stiinta e oarba, dar stiinta fara religie e schioapa." Simple BLOG

Teal
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:55:39 pm

Am explicat ce fel de traduceri.

Citat din mesajul lui: TE4L
Adica, il studiez si il traduc din limbajul biblic in limbajul meu dupa cum am inteles eu smile
Memorat

Nietzsche
Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 01:58:50 pm

Citat din mesajul lui: Gheorghe
Un forum de studiu biblic cu toate cele 66 de carti ale Bibliei si studiem in fiecare subforum cate un verset sau capitol ?
Ceva de genu' dar nu chiar. Postez cateva versete, le comentam, dupa ce ne-am saturat de ele mai postez cateva, le comentam si alea and so on pana ajungem la sfarsit. In felul asta sigur o sa imi fac si eu mai mult timp pentru partea spirituala si in acelasi timp vor fi mai multi oameni care studiaza.
Memorat

Gheorghe
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 02:11:03 pm

TE4L am priceput acum ce vroiai sa spui Big grin

Ideea mi se pare interesanta, acum nu stiu cum va fii organizat site-ul repspectiv !?
Memorat

A. Einstein "Religia fara stiinta e oarba, dar stiinta fara religie e schioapa." Simple BLOG

Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 02:50:27 pm

Citat din mesajul lui: Gheorghe
Ideea mi se pare interesanta, acum nu stiu cum va fii organizat site-ul repspectiv !?
Cel putin momentan nici eu nu sunt foarte sigur de asta, dar vedem pe parcurs.
Memorat

Teal
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 04:40:27 pm

Incetul cu incetul se fabrica otetul Love struck

Wait to see your "steel"!
Memorat

Nietzsche
rimagheo
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 07:04:59 pm

Nu voiam sa intervin si eu, dar nu m-am putut abtine. Chiar daca ideea in principiu suna bine nu pot sa fiu de acord cu ea. Voi incerca in cateva cuvinte sa spun si de ce.
Cele doua izvoare ale Revelatiei dumnezeiesti sunt Sfanta Scriptura (Biblia) si Sfanta Traditite. Ce este Biblia, stiti. Sfanta Traditie cuprinde acele invataturi dumnezeiesti care nu sunt cuprinse in paginile Sf. Scripturi si care s-au pastrat si transmis prin viu grai de-a lungul veacurilor. Nu sunt alte invataturi, ci aceleasi, dar care sunt detaliate pe larg, explicate. O parte din aceste invataturi au fost fixate in cartile de slujba ale biserici; le gasim in scrierile sfintilor parinti.Iar  Sfanta Scriptura nu poate fi inteleasa corect decat in lumina Sfintei Traditii.
Asadar, cati dintre noi am "citit" Sfanta Traditie ca sa putem talcui Biblia? Vreti sa o luam pe aratura cu  presupusul la unele versete ale Scripturii? Cand explici Sfanta Scriptura, nu exista "parerea mea". Talcuitoarea fara gres a Sfintei Scripturi este doar Sfanta Biserica, in lumina Sfintei Traditii.
Apoi, aceasta actiune pe care vrei sa o intreprinzi, mie personal, imi miroase putin si a prozelitism sectar. Dar... sunteti liberi si puteti face ceea ce vreti.
Memorat
Agkelos
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 09:07:10 pm

Bun punct de vedere. O sa ma gandesc bine la asta inainte sa ma pun pe treaba.
Memorat

Gheorghe
*
Deconectat Deconectat

Studiu biblic, Decembrie 14, 2007, 10:41:15 pm

@rimagheo  este buna ideea ta, dar ma gandesc ca daca studiezi biblia asa de capul tau singur desigur poti sa ajungi pe aratura, eu cred ca trebuie sa te rogi inainte de a studia din Biblia si Dumnezeu sa iti lumineze mintea.
Biblia eu cred ca se poate studia singura fara vreun ajutor din afara, daca te-ai uitat bine cand ai citit biblia, o sa vezi ca sub fiecare verset exista niste trimiteri la alte versete din biblie care vb despre acelasi subiect, biblia se explica pe ea insasi. Eu nu cred in Sfanta Traditie !
Uite si un text din biblie pentru asta "2 Timotei 3 16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, ".
Mi-e unul cel putin imi place sa citesc din biblie si sa vad cu ochii mei si sa citesc despre un anumit subiect, nu sa imi spuna altcineva, si chiar daca imi spune vreau sa vad/citesc si eu despre ceea ce spune aceea persoana si sa ma conving daca e asa sau nu!
Crezi ca daca nu studiem impreuna cu Sfanta Traditie o luam pe aratura, dam in erezie. Apropo tu stii istoria bisericii ? Sau vreunul din noi care citim pe acest forum cunoastem istoria bisericii incepand de la biserica primara pana in zilele noastre ? Eu cred ca nu, si spun si asta in dreptul meu, la cat am citit eu nu pot sa zic ca cunosc istoria bisericii !
Memorat

SkullAds
Ecspert
ReclAmator
* * * * *
Google AdSense

Reclama AdSense,

Pagini: [1] 2 3
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Ethical hacking and programming community Director web romanesc cu inscriere gratuita Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
IPFind, FAQDB, LAMP.ro, Good Proxy, Aberez.EU, RoFreeSBIE, ShockingSoft.com, HostVision, Invatam.net, PC Troubleshooting, Curs valutar online